06 - 43 24 71 88 esther@virtual-es.nl

Wat kost een virtual assistant

Rotklus?

Sh$t. Weer je werk niet af kunnen krijgen. Al die klussen die je vooruitschuift omdat het gewoon rotklussen zijn eigenlijk. Wat zou het lekker zijn als je die dingen niet meer hoeft te doen… kan je dat niet uitbesteden? Ja natuurlijk. Maar ja, wat kost dat wel niet en wat krijg je er precies voor. Een virtual assistant heeft ook een flink uurtarief en zit je dan niet gelijk vast aan een x aantal uur per week of maand? Nee, niks voor jou hoor. En je kan het ook wel zelf natuurlijk. Het is geen rocket-science.

Maar wat nou als je het toch zou overwegen?

Where to start

Maar waar begint dat uitbesteden dan? Wat ga je uitbesteden en hoe vind je nou iemand over wie je meteen tevreden bent. Je hebt voor jezelf de lat hoog liggen en verwacht dat dan ook van diegene. VA’s kunnen veel taken voor hun klanten uitvoeren. Denk daarbij aan mailbox beheer, administratieve werkzaamheden, brainstormsessies, timemanagement, projectplanningen opzetten, werkprocessen in kaart brengen en optimaliseren.

When the sh$it hits the van

Eigenlijk wil je het voor zijn hè. Op het moment dat je te druk wordt, ontstaan er eigenlijk een heleboel problemen in één keer. Je komt namelijk nergens meer écht aan toe:

  • Het gaat ten koste van het werk dat je voor anderen doet, dit heeft een nadelig effect op je reputatie en kan voor ontevredenheid zorgen bij je vaste en vertrouwde klanten.
  •  Je raakt gestrest of overwerkt en dit is om heel veel redenen niet goed. Denk maar aan lichamelijke klachten en het effect op je persoonlijke relaties.
  •  Je zoekt naar oplossingen om je werk te ‘managen’, dit kost je ook weer tijd en gaat ook weer ten koste van je werk.
  • Je moet vaak nee zeggen, ook tegen vaste klanten. Dit wil je liever natuurlijk niet doen en dit zorgt misschien wel bij ontevredenheid bij je klanten.

Tadaaaa

Uitbesteden dus. Door een VA in te huren wordt je werkdruk verlicht. Werkzaamheden die je geen vergoeding opleveren en die je niet leuk vindt kun je beter uitbesteden. Zoals het beheer van je mailbox, het opzetten van een projectplanning, marketingwerkzaamheden zoals het posten van berichten op social media of je website en je administratie. Dit levert je tijd op om te werken voor jouw klanten of te werken aan je bedrijf. Of om gewoon een uurtje te netflixen en eindelijk dat dagje sauna te boeken.

Maar goed, je kunt dus meer declarabele uren maken of meer tijd aan je sales besteden. Het allergrootste voordeel is dat je leuke werkzaamheden overhoudt, waar je juist energie van krijgt!

Wat kost een virtual assistant dan precies?

Maar zo’n virtual assistant is natuurlijk niet gratis. Wat kost dat nou? Dat verschilt natuurlijk enorm. De ene VA is de andere niet. Maar als je uitgaat van de taken die het meest worden uitbesteedt aan virtual assistants kom je op een uurtarief tussen de 45 en 75 euro.

Veel VA’s werken overigens met een pakketprijs. Hoe meer uur je stelselmatig afneemt, hoe goedkoper het is. Ik werk bijvoorbeeld met drie pakketten op basis van mijn uurtarief van (ten tijde van dit schrijven) 57 euro per uur. Maar je kunt bij mij ook starten met een strippenkaart. Dan bepaal jij het tempo én of het eenmalig is of niet.

Speld in een hooiberg

Maar hoe weet je nou of je de juiste VA hebt gevonden om werk aan uit te besteden. Er zijn een paar dingen belangrijk:

Ten eerste moet de VA de skills hebben om de werkzaamheden uit te voeren die je uit wil besteden. Hiervan moet je uitgaan van het woord van de VA en kan ze je vast wel wat social proof laten zien. Maar let op! VA’s solliciteren niet. Net zoals jij dat als ondernemer niet meer doet.

  • Er zijn creatieve VA’s die zich doorgaans bezighouden met content gerelateerde zaken, denk aan het bijhouden van social media, je website en marketing, SEO en SEA.
  • En er zijn de technisch VA’s. Zij maken websites, bouwen leeromgevingen, richten mailfunnels in en soms doen ze zelfs advertenties.
  • Dan zijn er nog de business support VA’s. Daar val ik zelf onder. Deze virtual assistants verrichten administratieve taken, houden je mailbox bij, denken mee in je werkprocessen en richten projectmanagement tools voor je in.

Ten tweede is het belangrijk dat er een klik is tussen jou en je VA. Dat weet je vooraf natuurlijk niet dus onderzoek dat voor je een samenwerking start. Je wil er een goed gevoel over hebben dus bereid de kennismaking met een VA goed voor, dat zal zij andersom ook zeker doen! Vertel veel over je business en alle aspecten van je business en stel vragen. Los daarvan is de persoonlijke klik het allerbelangrijkste. Vind je haar een leuk mens? Zie je al wat persoonlijkheid en spreek je dat aan? Hoe ziet haar website eruit en hoe profileert ze zich op social media. Chemistry is everything.

Virtual-Es

Met VirtualEs, richt ik mij als Virtual Assistant op vrouwelijk ondernemers. Dit doe ik omdat ik graag met vrouwen werk maar ook omdat mij dat richting geeft met betrekking tot marketing. In marketing is het belangrijk om je doelgroep zo helder mogelijk voor ogen te hebben en door uitsluitend voor vrouwen te werken en dit ook te verkondigen, heeft mij dit heel veel opgeleverd. Ik praat namelijk veel over mijzelf en mijn privéleven. Ik merk dat ik daarbij meer raakvlak heb bij vrouwen, dus kan ik lekker mezelf zijn. Dit voelt erg prettig en mijn doelgroep voelt dit goed aan!

En jij?

Heb jij het momenteel ook net iets te druk, of ben je een bepaald gedeelte van het ondernemerschap een beetje zat? Vraag dan eens een vrijblijvend gesprek met me aan om te kijken of ik je werk weer wat leuker kan maken… en om te kijken of die klik er is!

Wat kost een virtual assistant?

Je kunt natuurlijk eenmalig werk uitbesteden maar om echt alles uit onze samenwerking te halen en te groeien met je bedrijf is continuïteit belangrijk.

Daarom bied ik de volgende pakketten aan. 

foundation.

 

Start!

First things first. En wie weet wat er allemaal nog los komt na het aanbrengen van de foundation.

Binnen dit pakket neem ik 2 taken van je over.

Per maand is er ruimte voor nog één extra incidentele taak.

 

€ 517,-
per maand /excl BTW

contour.

 

Level up!

Breng vorm aan. Shape. Wat wil je? Meer rust? Meer tijd om aan je bedrijf te werken?

Binnen dit pakket neem ik 3 taken van je over.

Er is zelfs ruimte voor één extra incidentele taak.

 

€ 827,-
per maand /excl BTW

highlighter.

 

Shine!

Nóg meer tijd voor je bedrijf en voor jezelf? Dan wil je highlighten.

Binnen dit pakket neem ik 5 taken van je over.
Hoppa!

En! Er is nog ruimte voor twee extra incidentele taken.

 

€ 1407,-
per maand /excl BTW

Hoe is het om met een VA samen te werken

Ik kan zelf natuurlijk wel vertellen hoe leuk het is om met mij als virtual assistant te werken en wat het je op gaat leveren… maar mijn klanten kunnen dat nog veel beter!

Wieke

Wieke

Esther ondersteunt mij sinds drie maanden en ik kan nu al niet meer zonder haar!

Ze helpt mij met het beantwoorden van mails en doet voor mij de boekhouding in Moneybird: van het maken van offertes en facturen tot het inboeken van alle bonnetjes.

Nu kan ik met een brede glimlach op m’n gezicht in een mum van tijd mijn aangifte omzetbelasting doen! 😉

Maar Esther doet nog zoveel meer dan dat. Ze denkt mee met mijn bedrijf(svoering), zet me aan het denken en daagt me uit.

Zo heb ik er niet alleen een hele fijne virtual assistant bij die ik blindelings kan vertrouwen, maar ook nog eens een sparringspartner! Echt een onwijze topper!

Dominique

Dominique

Met Esther samenwerken is vooral leuk en ontspannen en zorgt voor het volledig kunnen benutten van mijn potentie en die van de organisatie. Ze is kritisch, maar op een liefdevolle manier. Kritisch of het oplevert wat ik wil en niet kritisch over datgene wat ik wil.

Ze doet het met humor en het gevoel wat ze geeft is soms een beetje alsof je bij je ouders thuis komt na een lange dag en dat ze dan voor je hebben gekookt en met liefde naar je verhalen luisteren. Ik kan het even niet anders omschrijven haha.

Esther ontzorgt me op de vlakken waar ik stress van krijg. Dat vind ik het allerfijnste aan haar.  Dat ze niet kijkt, wat zou ik willen doen en me dat oplegt,  maar echt meedenkt wat heb je nu nodig?

Esther ontzorgt, maar is daarnaast dus eigenlijk ook een strategische sparringpartner op het "hoe".

Manon

Manon

Ik ben blij met Esther! Het is fijn dat ik niet meer de enige ben in mijn bedrijf en doordat zij er voor zorgt dat ik aan kleine dingen niet meer hoef te denken heb ik ruimte voor de grote dingen, waar ik energie van krijg.

Het is even wennen om al die kleine dingen die weinig tijd lijken te kosten uit handen te geven maar feit is dat ik nu opeens wél toe kom aan al die dingen die zo lang zijn blijven liggen!