06 - 43 24 71 88 esther@virtual-es.nl

Een virtual assistant inhuren geeft waarde aan je onderneming

‘Hoeveel is je onderneming eigenlijk waard?’

Vorige week waren De Leukerd en ik bij de notaris, omdat we de zaken voor later wilden regelen. Je weet wel, zaken die je liever vastlegt bij leven en gezondheid, dan wanneer de ellende al op de voordeur staat te bonken. De notaris -een man zoals notarissen eruit horen te zien- stelde me een vraag die me verraste, en waarop ik zo één-twee-drie geen antwoord had: ‘Hoeveel is je onderneming eigenlijk waard?’

Over-virtual-assistant-esther

Wie geeft waarde aan mijn bedrijf

Een uurtje later zaten we in een tot grand café omgetoverd voormalig bankgebouw aan de koffie en sauzijcenbroodjes, en we kauwden wat na op die vraag. De waarde van mijn bedrijf is misschien in geld uitgedrukt een kleine drieduizend euro: een goede computer, een groot scherm en een telefoon. Verder vertegenwoordig alleen ikzelf als virtual assistant de waarde, er is immers geen sprake van een voorraad, personeel, kantoren of een auto van de zaak – I wish!

Virtual Assistant inhuren, geeft waarde aan mijn uren

Toch doe ik daarmee mijn werk te kort. Natuurlijk kan ik door middel van mijn uurtarief een geldelijke waarde aan mijn werk hangen, maar de waarde die ik uit mijn bedrijf haal, is zoveel meer dan dat. Het is enorm waardevol dat ik elke dag belangrijk kan zijn als virtual assistant voor andere ondernemers, en dat ik met ze meedenk en werk uit handen haal. Maar belangrijker nog, sinds ik voor mezelf begonnen ben, hoef ik niet meer klusjes te doen die ik niet per se leuk of saai vind.

Voldoening geeft waarde

Ik hoeft niet meer elke dag een klein uur in de auto te zitten. Ik hoef niet meer net te doen of ik heel druk ben als die ene collega zijn hoofd om de hoek van het kantoor steekt. Integendeel! Het is enorm waardevol om je eigen dag in te kunnen delen.

Om op belangrijke momenten op het schoolplein te kunnen staan. Om me de barsten in mijn make-up te lachen omdat het zo goed klikt met de vrouwen die ik ondersteun. Om in goed overleg te besluiten afscheid te nemen van een klant met wie het bij nader inzien toch niet zo goed klikt. Om mijn dag en agenda zelf in te delen. Maar ja, daar kun je zo lastig een geldelijke waarde aan koppelen, nietwaar?

Om me de barsten in mijn make-up te lachen omdat het zo goed klikt met de vrouwen die ik ondersteun

Wat geeft jouw dag waarde?

Ik raad je aan om eens hetzelfde te doen wat ik vorige week deed: probeer eens te kijken waarom jouw bedrijf nou zo van waarde is. Niet door alle bezittingen en uren op te tellen, maar gewoon door te kijken wat je op een dag doet dat voor jou of voor je relaties waardevol is, waar je waardering door krijgt. 

Je dag waardevoller besteden?

En wie weet kom je erachter dat je je dag waardevoller kunt besteden door juist zaken niet te doen, en ze uit te besteden. Je kunt voor je klanten wellicht meer van waarde zijn als je iemand hebt die je werkprocessen optimaliseert, of iemand die jou werk uit handen neemt waardoor je al je tijd kunt besteden aan de zaken waar je energie van krijgt. En precies daar ligt de waarde van mijn werk: een goede virtual assistant inhuren maakt je werk niet alleen makkelijker, maar die zorgt er ook voor dat je kunt doen wat je wilde doen: het primaire proces van je onderneming.

Voor je het weet bestaat je werk alleen nog maar uit leuke projecten die je doet met leuke mensen. Zoals die commercial uit de 90’s al zei: priceless!

Check hier alle klussen die een virtual assistant jou uit handen kan nemen.