06 - 43 24 71 88 esther@virtual-es.nl

Teksten redigeren

Correct Nederlands, dat hoort gewoon. En ja, ik ben zo iemand die je corrigeert als we in gesprek zijn. Irritant he? Maar dat maakt mij wel dé persoon om jouw websiteteksten, social media content, online training of salespage te redigeren. Loopt die ene zin niet zo lekker? Hoe zat het ook alweer met die dt-regel? Welke woorden moet je ook alweer aan elkaar schrijven? Ik help je.

Er mogen geen vragen zijn over de inhoud van je teksten. Als je kernachtig en helder formuleert, haken mensen niet af.
Je kan minder aantrekkelijk overkomen als je taalfouten maakt. Slordigheidsfouten zorgen ervoor dat je als slordig wordt gezien en bij dt-fouten kun je minder intelligent of minder geloofwaardig overkomen. En als je zinnen niet lekker lopen, komt je lezer niet lekker in het verhaal waar jij zo veel tijd in hebt gestoken. De eerste indruk telt, spel- en typefouten hebben hier invloed op. 

Ik denk ook met je mee. Heb je de juiste ’tone of voice’ te pakken? Resoneert je boodschap bij je doelgroep?  Is je boodschap duidelijk omschreven?

Taalgebruik doet ertoe! Een extra check na het schrijven van je tekst zorgt ervoor dat een goede tekst een fantastische tekst wordt en vier ogen zien altijd meer dan twee. 

Verzorgd taalgebruik is makkelijker als je denkt. En met mij als virtual assistant in je team makkelijker dan je denkt.