06 - 43 24 71 88 esther@virtual-es.nl

Motivatie problemen? My @ss

‘Ja maar Es, ik heb hier gewoon zo weinig zin in.’

Ok. Tricky deze. Als virtual assistant  ben ik all for werk uitbesteden waar je geen energie van krijgt en vooral doen waar je wel energie van krijgt. Want dat zorgt voor energieke en productieve dagen.

Maar soms heb je de mogelijkheid niet om uit te besteden, want ik weet ook wel dat het best een investering is om iemand in te huren voor een aantal klussen.

Het kan ook zonder zin

Tegelijkertijd heb je ook niet overal zin voor nodig. Van Cynthia van Structuurjunkie kreeg ik een paar weken geleden een kaart na haar eerste live focusdag. Daarop stond: ‘Het kan ook zonder zin’. En zo is het.

En vorige week kwam ik op Instagram dit pareltje tegen, een fijn plaatje tegen van Liz Fosslien

Motivatie problemen
Schermafbeelding 2022 05 13 om 13.46.57

(link: https://www.instagram.com/p/CZPcPMhpAnf/?utm_source=ig_web_copy_link)

MOTIVATIE VS. CONSISTENTIE

Sowieso one to follow want ze maakt echt de meest accurate graphics. In dit geval ging het over motivatie versus consistentie. Als je vertrouwt op je motivatie, dan gebeurt er soms wel wat, dan weer niks en na een tijdje misschien wel weer wat en dan weer niks.

Vertrouw je op consistentie dan zul je elke dag een stapje zetten. Dat hoeft geen grote stap te zijn overigens.

Laten we even een simpel voorbeeld nemen als het bijhouden van je mailbox. Zelf kan ik slecht tegen een mailbox vol met ongelezen mails en taken. Dat trekt mijn structuurbrein bijzonder slecht!  Maar ik weet dat dit niet voor iedereen zo is. Ik heb als virtual assistant veel klanten die bij de start van onze samenwerking een overvolle mailbox hadden zonder overzicht.

Werken op motivatie

Als jij aan je mailbox werkt op het moment dat je er zin in hebt, en dat is waarschijnlijk niet heeel vaak, dan betekent het dat je mailbox nooit leeg is. Dan weet je niet wat er precies in je mailbox zit en dan zitten er misschien wel dikke leads in of vragen van je huidige klanten. Alleen zie je die niet door al die nieuwsbrieven waar je mailbox mee vol loopt. 

Consistent werken

Werk jij elke dag op een vast tijdstip aan je mailbox dan weet je precies wat er in je mailbox zit, verwijder je de mails die niet relevant zijn, mis je geen enkele lead en hou je tevreden klanten omdat je elke dag hun mails zal beantwoorden. 

Bouw routines in

Probeer dus bepaalde routines in te bouwen. Die heb je misschien al wel als het gaat om sporten of gezond eten (die heb ik dan weer niet), maar probeer ook op zakelijk vlak wat  pragmatischer te denken. Je kunt overal routines voor inbouwen; mailboxbeheer, het bijhouden van je financiën, het maken van content, de on- en offboarding van je klanten. You name it. 

Wil je dit nou niet en is uitbesteden toch de oplossing? Zoek een virtual assistant waar je een goed gevoel bij hebt, ga in gesprek en start een mooie samenwerking. 

Benieuwd naar de ervaring van mijn klanten met mij als VA? Check het hier.